gyula
gyula
Gyula
prima pagina
oferta
fotografii
localizare
blog
orasul
contact

Baile Cetatii

Baile cetatii Gyula
 

Gyula este un orasel cochet, aflat in partea de SE a Ungariei, la 220 Km de capitala Budapesta. Gyula este unul din cele mai frecventate statiuni balneo din Ungaria. Acest statut a fost obtinut datorita apei termale de 72 °C, care ajunge la suprafata de la o adancime de 2005 metri si al carei efecte curative au fost oficializate in anul 1969.

Complexul Bailor Cetatii Gyula este principalul obiectiv turistic al orasului si se afla pe terenul Castelului Almassy, pe o suprafata de cca 8,5 ha. Datorita numeroaselor plante, zona respectiva a fost declarata rezervatie naturala.

Oaspetii care ajung la Gyula nu trebuie sa piarda ocazia de a vizita Muzeul Corvin Janos, infiintat in anul 2005. Complexul muzeal este compus din 8 obiective. Cele mai importante obiective sunt : Cetatea Gyula, singura cetate in stil gotic din centrul Europei, construita din caramida, ramasa in stare perfecta, Casa natala a lui Erkel Ferenc, creatorul Imnului Ungariei.

Orasul Gyula, in perioada de vara, este un oras al festivalurilor si a evenimentelor de tot felul,oferind permanent multiple posibilitati de petrecere a timpului liber in conditii placute.

Dintre obiectivele turistice care merita a fi vizitate pot fi amintite : Orologiul din centrul orasului, care indica ora exacta in principalele orase din intreaga lume; Cofetaria de 100 de ani, unde aveti posibilitatea sa serviti multiple specialitati de ciocolata, praline realizate manual, parjituri si multe alte bunatati.

Ceea ce poate surprinde, in mod placut, turistul roman care viziteaza pentru prima data orasul Gyula sunt afisele si panourile publicitare din fata magazinelor, restaurantelor, butiqurilor, Fast-Food-urilor, care ofera informatii cu privire la ofertele curente, meniul zilei, reduceri etc. Acestea, in mare parte sunt in doar in limba romana. Asadar, in plin centrul orasului Gyula, turistul roman poate avea senzatia ca se afla intr-un orasel din Transilvania !

 
Valid XHTML 1.0 Transitional