balaton
gyula
Cetatea Gyula
prima pagina
oferta
fotografii
localizare
blog
orasul
contact

Cetatea Gyula

Cetatea Gyula

Harta Cetate

harta - terkep

Cetatea - Gyula

Actualizat la :

Descriere :

 • Cetatea din Gyula a fost construita in secolul XV si este singura cetate de campie construita din caramida din centrul Europei.
 • Cetatea a fost construita din porunca banului Maróti János si ulterior terminata de catre Corvin János. De numele lui se leaga construirea turnului rotund pentru tunuri (rondela) cunoscut si sub numele de Bastionul Corvin.
 • In anul 1566 cetatea si orasul a fost ocupat de turci, fiind sub stapanire otomana timp de 129 ani. In 1695 turcii au fost alungati, iar cetatea a fost condusa de Harruckern János, cand in cetate indeletnicirea principala a fost fiertul berii si a palincii. In cetate a existat si o inchisoare.
 • Din cele 7 camere locuite, unul a fost utilizat pentru arhiva si pentru intrunirile conducerii.
 • Anul 2005 este anul in care cetatea din caramida in stil gotic a fost animat de forfota si a inceput sa fie vizitata de cei dornici sa faca o calatorie imaginara in timp.
 • In cetatea din Gyula, vizitatorii au posibilitatea de a cunoaste istoria militara a cetatii si pot admira cateva exponate autentice.
 • Cetatea din Gyula dispune de o capela al carei sfintiri a reprezentat "motivul" primei atestari. In capela sfintita se oficiaza nunti si botezuri.
 • Cei care prefera preparatele culinare deosebite, au posibilitatea de a vizita crama cu un aer de evul mediu.
 • Sala Cavalerilor este incaperea care ofera o imagine perfecta a ceea ce a fost in trecut Cetatea Gyula si acolo se imbina perfect trecutul cu prezetul, simplitatea evului mediu cu tehnologia prezentului. Incaperea poate adaposti conferinte si intruniri.
 • Cetatea Gyula ofera adapost "teatrului din piatra" din 1964 unde vara, pot fi urmarite spectacole in aer liber pe scena din cetate si scena amplasata pe lacul de langa cetate.
 • La Cetatea Gyula, grupuri de minim 15 persoane pot beneficia de un lucru inedit si interesant. Exista posibilitatea de a imbraca copii ale hainelor din timpul de glorie al cetatii. Dupa vizitarea celor 24 de spatii disponibile din cetate veti putea participa la un ceremonial de innobilare a cavalerilor.

Cetatea Gyula in imagini

Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Treceti cursorul mouse-ului pe deasupra imaginii dorite

Fotografiile sunt proprietatea :
www.gyula.cazare-in.eu
Copierea si utilizarea acestor fotografii este permisa doar cu acordul explicit al proprietarului!
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula
Cetatea Gyula

Localizare :

Cetatea Gyula se afla la mica distanta de centrul orasului vis a vis de Baile Cetatii Gyula.


Adresa :

Hungary - 5700 Gyula, Várkert,
web : www.corvinmuzeum.huTarife :

- adulti - 1.300 HUF
- pret redus - 600 HUF
- taxa fotografii - 400 HUF
- ghid turistic - 6.000 HUF - pentru grupuri organizate de maxim 25 persoane (engleza sau germana), necesita stabilirea detaliilor anticipat.Orar - Cetatea Gyula

Cetatea din Gyula este un obiectiv turistic care trebuie vizitat macar odata, daca treceti prin Gyula, fiind la dispoyita oaspetilor dupa cum urmeaza :

- In fiecare zi de Luni a saptamanii cetatea este inchisa.
- 16 iunie - 31 august - 09:00-19:00
- 01 septembrie - 15 iunie - 09:00-17:00

 
Valid XHTML 1.0 Transitional